hirdetés
hirdetés

Hiánycikk lett a nem helyettesíthető gyógyszer

Hiánycikk lett egy pajzsmirigygyógyszer, melynek nincs helyettesítő készítménye. A Délmagyar olvasójának azt mondták, leghamarabb a jövő hónapban lesz.

hirdetés

– Múlt héten voltam felülvizsgálaton az endokrinológián, akkor rendelte el az orvos, hogy az eddigi mennyiség dupláját szedjem – mesélte a Délmagyarnak a férfi, aki szívbetegség miatt kapott évekkel ezelőtt egy jódtartalmú gyógyszert, mely a pajzsmirigyét tette tönkre. Az említett gyógyszert emiatt kellene szednie, csakhogy amikor ki akarta váltani a receptet, azzal szembesült, hogy nincs. – Tizenkilenc gyógyszertárat jártam végig Szegeden és környékén, már sehol nem volt belőle – panaszkodott Kónya Ferenc, aki egyelőre megoldást sem talál problémájára. A patikákban azt mondták, hogy leghamarabb a jövő hónapban tudnak szállítani belőle a nagykereskedők.

Kőhegyi Ferenc, a Csongrád Megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke viszont ezt nem tudta megerősíteni. Mint mondta, csak annyi információval rendelkeznek, hogy jelenleg nem elérhető.

– Ez nem egy keresett gyógyszer, a mi hódmezővásárhelyi patikánkban például egy év alatt 10 dobozt adtunk el belőle. Viszont mivel nincs generikus készítménye, ez a hiány nagy problémát jelent azoknak, akik erre vannak beállítva.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés