hirdetés
hirdetés
2020. június. 05., péntek - Fatime.
hirdetés

Hiánycikk a varicella elleni vakcina (Frissítve az MSD közleményével!)

Hetek óta problémás két, bárányhimlő elleni oltóanyag beszerzése a patikákban – tudta meg a 24.hu. A készlethiányt már az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszerbiztonsági Intézet (OGYÉI) gyógyszer-adatbázisában is feltüntették, okként gyártási problémát jelöltek meg.

hirdetés

A 24.hu értesüléseit megerősítette dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke is. A gyermekorvos szakmai berkekből úgy értesült, hogy az egyik készítmény problémája megoldódik, és csütörtöktől elérhető a patikákban, azonban a másikra (amelyik azonos hatóanyagot tartalmaz) decemberig várni kell.

Az MSD Pharma, az egyik készítmény forgalmazójának közleménye:

Magyarországon bárányhimlő ellen ajánlott védőoltásként két gyártó védőoltása van jelenleg forgalomban, az egyik az MSD, a másik a GSK készítménye.

Az OGYÉI számára történt bejelentés alapján termékhiány jelenleg a GSK oltóanyagból áll fenn.

Az MSD vakcinából raktárainkban megfelelő mennyiség áll rendelkezésre a piaci igények kiszolgálására; bízunk benne, hogy a megnövekedett igénynek nagykereskedő partnereink is meg tudnak felelni és a patikák ellátása problémamentesen történhet.

2019 szeptemberétől a Nemzeti Immunizációs Program részeként, a 13-16 hónap közötti kisgyermekek bárányhimlő ellen kötelezően az MSD védőoltását kapják, melynek ellátása zavartalanul biztosított.

(forrás: 24.hu, MSD Pharma Hungary Kft.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés