hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Hiány lehet a koronavírus-vakcinákból az USA-ban

A CNBC forrása szerint az Egyesült Államok ősszel komolyabb koronavírus-járvánnyal nézhet szembe, ahogy az eddigi oltások hatékonysága csökken és újabb variánsok jelennek meg, írja a Portfolio.

hirdetés

A Pfizer és a Moderna is fejleszti az új vakcinákat, mivel a jelenlegi oltások még az eredeti, vuhani vírustörzset célozzák és bár továbbra is védelmet nyújtanak a súlyos megbetegedés ellen, egyre kevésbé hatékonyak a fertőzés elkerülésében.

Az amerikai élelmiszer-és gyógyszerügyi hivatal várhatóan legkésőbb nyár elejéig döntést hoz arról, hogy a következő, őszi oltási kampányban szükség lesz-e az új oltásokra.

Az Egyesült Államok azonban egyelőre nem különített el elegendő forrást arra, hogy mindenki számára megvásárolja az új oltásokat, az amerikai szenátus ugyanis eddig nem fogadta el a további 10 milliárd dollárnyi finanszírozást. Pedig ez kevesebb mint a fele, amit a Fehér Ház eredetileg kért az oltóanyagra és a kutatásokra – írja a CNBC nyomán a Portfolio.

A kongresszusnak a következő hetekben el kell fogadnia a finanszírozást, hogy a szövetségi kormány és az oltóanyaggyártók közötti szerződéses tárgyalások júliusra előrehaladott állapotban legyenek - mondta a CNBC által idézett tisztviselő.

Ha ez nem történik meg, abban az esetben elképzelhető, hogy az új oltások csak a legnagyobb kockázatú személyeknek, például az idősek és a gyenge immunrendszerű embereknek lesz elérhető ősszel.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés