hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Hatósági vizsgálat indult a c-peptides ügyben

Az Index információi szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet külső bejelentés alapján vizsgálatot indított a c-peptid ügyében.

hirdetés

A készítményt forgalmazó cég internetes marketingjében azt sugallja, hogy a legkülönfélébb, valójában gyógyíthatatlan betegségek gyógyításában lehet hatásos.

Az Index, az ügyre rálátó forrásai szerint az OGYÉI kezdeményezheti a c-peptidet reklámozó honlapok eltávolítását a tárhelyszolgáltató szerveréről, a hivatalnak ugyanis a megtévesztő honlapok gyorsított eljárásban történő levételéhez különleges felhatalmazása van. Az esetleges bírság ilyen esetekben 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, ami igazából aprópénz ahhoz képest, hogy milyen pénzek mozognak ebben a bizniszben.

A lap kérdéseire az OGYÉI hivatalosan is megerősítette a vizsgálat tényét:

"Az OGYÉI-hez érkezett megkeresés C-peptid ügyében, melyet szakmailag és jogilag is vizsgálunk. Amennyiben igazolódik, hogy a terméknek tulajdonított gyógyhatások megalapozatlanok, alkalmas lehet a betegek megtévesztésére vagy jelenlegi biztonságos gyógyszerelésüket veszélyezteti, akár a honlap üzemeltetőjét is felszólíthatjuk a weblap eltávolítására. A terméket Intézetünknél sem gyógyszerként nem törzskönyveztették, sem táplálék-kiegészítőként nem regisztrálták (notifikálták)."

A c-peptidet ugyan kozmetikai sprayként forgalmazzák, de mindent megtesznek, hogy a potenciális vásárlók elhiggyék: mindenféle gyógyíthatatlan neurológiai és más betegségre jó. Legfőbb célcsoportjuk az autista gyerekek szülei, akik közül sokan hajlandók egy pár milliliteres flakon kozmetikai spray-ért több mint 20 ezer forintot fizetni.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés