hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Három vakcina nem állítja meg az omikront

A három oltás is kevés az omikron nevű vírusvariáns megállításához – mondta a hvg.hu szerint Ugur Sahin, a BioNTech első embere a Le Monde című francia napilapnak.

hirdetés

Sahin szerint a problémát az jelenti, hogy a még háromszor átoltottak is képesek átadni egymásnak a fertőzést, ami értelemszerűen nem segíti a variáns féken tartását. Nyilvánvaló, hogy messze vagyunk attól a 95 százalékos hatékonyságtól, amelyet az eredeti vírus ellen elértünk – mondta a hvg.hu szerint a biotechnológiai cég vezérigazgatója, amikor a dél-afrikai vírusmutációról beszélt.

Azt is mondta ugyanakkor, hogy az oltás a súlyos megbetegedés ellen továbbra is nagyon jól véd, hiszen a Pfizerrel közösen gyártott vakcinájuk két dózisa 70 százalékos hatékonysággal csökkenti a kórházba kerülés kockázatát. Ezt Sahin szerint Nagy-Britanniából és Dél-Afrikából származó adatok is megerősítik.

Sahin minden korábbinál fontosabbnak nevezte a maszkhordást és tesztelést, ami a téli időszakban és az időseknél különösen fontos. Szerinte ezek nélkül nem tudjuk majd megfékezni az új variánst.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés