hirdetés
hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés

Hankó: Hagyjanak fel a gyógyszerészek megtévesztésével!

A jogszabályi előírások betartása valamennyi gyógyszerésznek és a gyógyszertárakban tulajdoni hányaddal rendelkező befektetőknek kötelező, figyelmeztet a kamara honlapja.

hirdetés

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke egy konkrét eset kapcsán ismételten felhívja gyógyszerész kollégái figyelmét arra, hogy a gyógyszertári üzletrészek vásárlása során vegyék figyelembe a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek a tulajdonosi szerkezet változására és a tulajdoni arányokra vonatkozó előírásait.

Különösen a tényleges többségi gyógyszerészi tulajdonlásra és a szindikálás tilalmára, a „négyes ” szabályra és ehhez kapcsolódóan arra, hogy a legalább négy gyógyszertárban közvetlenül és/vagy közvetett módon tulajdoni hányaddal rendelkezők több gyógyszertárban nem szerezhetnek tulajdont, továbbá az elővásárlási joggal kapcsolatos rendelkezésekre figyelmeztet. Azokat a gyógyszerpiaci befektetőket pedig, akik jogszerűen több gyógyszertárban tulajdont már nem szerezhetnek, nyomatékosan kéri, hagyjanak fel a gyógyszerészek megtévesztésével és jogszerűtlen megállapodások kezdeményezésével.

Részletek a kamara honlapján

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés