hirdetés
hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés

Gyógyszerkutatót is elismertek idén a Jedlik Ányos-díjjal

A kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, a kiemelkedő színvonalú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat kedden Budapesten, a Millenáris Startup Campuson.

hirdetés

Az elismeréseket Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára és Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke adta át. Gulyás Tibor kiemelte, hogy az iparjogvédelmi ügyek feldolgozása jelentősen felgyorsult az elmúlt 3-4 hónapban. Hozzátette, márciusban egyik napról a másikra létrehoztak egy járványalapot a vírushelyzet kezelésére, a tudományos-feltalálói tevékenységek támogatására. Az alap sikeresen biztosította a vírus megelőzéséhez, védekezéshez szükséges kapacitásokat. "Ebben a munkában jelesül teljesítettünk, s emögött a kimagasló feltalálói tevékenység, és innovációs teljesítmény áll" – fogalmazott.

Pomázi Gyula kijelentette: a hivatal jelesre vizsgázott a koronavírus okozta veszélyhelyzetben, és nagyot lépett előre a "digitális hivatallá" válás útján. Az ügyfeleket, azaz a kutatókat is dicséret illeti, mivel többségük rugalmasan alkalmazkodott a kialakult helyzethez és az ügyintézési rend változásaihoz. Kitért arra, hogy a Jedlik Ányos-díjban az alapítása óta eltelt 25 évben több mint százan részesültek, jellemzően kiemelkedő iparjogvédelmi portfólióval rendelkező feltalálók, kutatók, továbbá ügyvivők, jogi képviselők, néhány alkalommal pedig hivatali munkatársak is.

Simig Gyula vegyészmérnök, az EGIS Gyógyszergyár nyugalmazott kutatási igazgatója (k),  miután átvette a Jedlik Ányos-díjat Gulyás Tibortól, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkárától (b) és Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnökétől (j) a Millenáris Startup Campuson 2020. július 21-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Simig Gyula vegyészmérnök, az EGIS Gyógyszergyár nyugalmazott kutatási igazgatója (k), miután átvette a Jedlik Ányos-díjat Gulyás Tibortól, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkárától (b) és Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnökétől (j) a Millenáris Startup Campuson 2020. július 21-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2020. évi Jedlik Ányos-díj elismerést Balogh Géza hangsugárzást kutató villamosmérnök, az Interton Kft. ügyvezetője, Kiss György Botond biológus-genetikus, a Mezőgazdasági Biotechnológiai Központ Genetikai Intézetének nyugalmazott igazgatója, Mikófalvi Gábor iparjogvédelmi ügyvéd, a Magyar Védjegy Egyesület alelnöke, Simig Gyula, vegyészmérnök kutató, az Egis Gyógyszergyár nyugalmazott kutatási igazgatója, Vásárhelyi János, faipari mérnök, Ferenczy Noémi-díjas formatervező, egyetemi docens kapta.

A rendezvényen átadták a hivatal által alapított 28. Magyar Innovációs Nagydíj innovációs különdíját az Agrártudományi Kutatóközpont (AKI) Növényvédelmi Intézetének a célzott kártevő rovarfaj viselkedéshez kialakított csapdák kifejlesztéséért.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés