hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Gyógyszerészek egy egészségesebb világért

A Gyógyszerészek világnapját a Gyógyszerészeti Világszervezet (FIP) kezdeményezésére ünnepeljük minden évben szeptember 25-én, emlékeztetett hivatalos Facebook-oldalán az OGYÉI.

hirdetés

A világnap a gyógyszerészeti tudományok és hivatás sokoldalúságára, illetve a szakmában dolgozók munkájának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A gyógyszerészek tevékenysége jóval túlmutat a gyógyszerek kiadásán; kiemelkedő szerepük lehet/van a gyógyításban, a megfelelő gyógyszeres terápia kialakításában, a betegségmegelőzésben valamint az egészségmegőrzésben is.

Ez könnyen belátható, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon évente 50 millió gyógyszerész–beteg (vásárló) találkozás történik, európai uniós szinten pedig ez a szám a napi találkozásokra vonatkozik. Hazánkban jelenleg közel 3000 patika működik, ez hatalmas lehetőség a prevenciós és népegészségügyi programok megvalósítására is. A gyógyszertárak és a gyógyszerészek „könnyen hozzáférhető részei” az egészségügynek, így komoly szerepük van a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás erősítésében.

A világnap alkalmából az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet elismerését és köszönetét fejezi ki valamennyi magyarországi gyógyszerész kolléga áldozatos munkájáért! – írták a hatóság hivatalos Facebook-oldalán.

Forrás: OGYÉI Facebook
Forrás: OGYÉI Facebook

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés