hirdetés
hirdetés

Gyógyszerészek az EFI-k megbeszélésén

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár és Szentes Tamás helyettes államtitkár kezdeményezésére a  gyógyszerészi kamara állandó meghívottja lett az Egészségfejlesztési Irodák (EFI) havi rendszerességgel tartott megbeszéléseinek.

hirdetés

Mint az a köztestület szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból kiderül: a kapcsolatfelvétel célja, hogy segítse a gyógyszertárak népegészségügyi programokban való hatékony részvételét.

Az MGYK elnöksége 2017. szeptember 28-án tartotta soron következő ülését az MGYK hivatalában. Az előző elnökségi ülésen ismertetett menetrend szerint a biztonságos étrend-kiegészítő program „éles” indulása a MÉKISZ-szel és a nagykereskedőkkel egyeztetve október 1. lett volna, azonban még további néhány hétre van szükség a tényleges induláshoz. Örömteli viszont, hogy megjelent az a kormányrendelet-módosítás, amely a Patikaalap hosszú távú keretrendszerét biztosítja.

A módosítás elősegíti a fiatal gyógyszerészek helyzetbe hozását, a kistelepülési gyógyszertárak megmaradását, valamint a gyógyszerészi tulajdonhányad növelését. A hitel költségvetési feltételei biztosítottak, az MFB a Patikaalap „gazdája” és az új feltételekhez igazodó „hiteltermék” kialakítása hamarosan befejeződik. „Ennek a folyamatnak politikai üzenete is van: a kormány továbbra is elkötelezett a gyógyszertárak minél nagyobb arányú gyógyszerészi tulajdonlásában, a fiatal gyógyszerészek helyzetbe hozásában és a vidéki gyógyszerellátás megerősítésében” – mondta. az elnök.

További részletek a kamara honlapján

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés