hirdetés
hirdetés
2020. október. 29., csütörtök - Nárcisz.
hirdetés

Google Glass-szal közvetített műtét és nanorobotok

A gyógyszeripari marketing a laikusokat és a kívülállókat olykor kissé távolságtartó rémülettel tölti el, a többség ugyanis hajlamos unalmasnak és sablonosnak vélni a kommunikáció ezen szegmensét. A Kreatív Csoport által a múlt héten ismét megrendezett Gyógyszerkommunikációs konferencián ez az előítélet ismét cáfolatot kapott.

hirdetés

Milyen online lehetőségei vannak egy gyógyszercégnek ismertsége, megbecsülése és bevétele növelésében? Hogyan lehet a digitális és a kommunikációs stratégiát összehangolni? Hogyan érdemes szponzorált tartalmakat megjeleníteni? Milyen szerepe lesz a jövőben a digitális eszközöknek az orvoslásában? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ február 27-én a Kreatív Csoport az általa szervezett Gyógyszerkommunikációs konferenciáján. Az esemény azonban többet nyújtott ennél. Egyrészt olyan előadást is hallottunk, amely olyan technológiai innovációkkal ismertetett meg, amelyeket eddig a sci-fikben is csak körberöhögtünk volna, valamint kicsit tisztult a kép azzal kapcsolatban, hogy mit is takar a mostanában olyan divatos real time bidding kifejezés.

Egy orvosi jövőkutató látomásai

Dr. Meskó Bertalan, PhD, orvosi jövőkutató, Webicina

Az esemény laikusok számára kétségkívül legérdekfeszítőbb előadását Meskó Bertalan tartotta, akit a Kreatív tavaly év végén a 25 legkreatívabb magyar közé is beválasztott. Meskó előadásában elsősorban arról beszélt, ami a legfőbb kutatási területe is, hogy a technológiai fejlődés miképpen fogja átalakítani a jövő orvoslását. A technológia hatékonyságát bizonyítandó, az általa medikusként hosszú perceket igénybe vevő, méregdrága EKG-géppel végzett vizsgálatot egy apró, a kezéhez tartott eszközzel végezte el az előadása elején. Beszélt arról, hogy a régen sci-fi filmekben elképzelt technológiák egy jelentős része ma már elérhető, ő maga is viselt már úgynevezett exoskeleont, azaz külső csontvázat, amely fizikai erejét a sokszorosára növelte. De a fejlettebb technológia alkalmazása nem csak egy lehetőség, hanem szükséglet is a jövő orvoslása számára. Az IBM Watson szuperszámítógépet már van olyan amerikai klinika, amely segítőként használja a diagnózisok felállításához, ami Meskó szerint egyáltalán nem baj, mert a technológiára nem versenytársként kell tekinteni, hanem használni kell azt. Pontosan úgy, ahogyan a fiatal szakember egyik amerikai orvos barátja tette, aki hajnalban felkeltve őt az álmából, Google Glass segítségével közvetített neki végig egy műtétet. Bár Meskó szerint ez azért még nem annyira nagy szám, ő sokkal izgatottabban várja az agyhullámokkal vezérelhető kontaktlencsék korát, amely talán kicsival hamarabb el fog érkezni, mint a véráramban úszkáló és gyógyító nanorobotok.

Milyen legyen egy  jó landing page?

Berényi Konrád, onlinemarketing szakértő

Meskó előadásához képest Berényi már sokkal marketingesebb területről beszélt, méghozzá kifejezetten gyakorlati szempontból vizsgálva a landing page-ek (LP), azaz érkezési oldalak területét. A landing page azonban nem az első lépés, első lépésben el kell érni a célcsoportot, fel kell kelteni az érdeklődését, utána lehet behozni őket az oldalra, amely már a hirdető saját területe. Berényi elmondta, hogy a landing page a hirdetés folytatása, technikai és jogi értelemben egyaránt, ami azt is feltételezi, hogy a fogyasztónak azonnal fel kell ismernie azt a hirdetést, amely a landing page-re irányította, így adott esetben annyi landing page-et kell készíteni, ahány különböző hirdetés irányítja oda a felhasználókat. A jó LP cselekvésre ösztönöz, lényegre törő, de tartalmaz minden fontos információt, ami érdekelheti a látogatót, valamint gyors. A tartalmát pedig a célcsoporthoz igazítják és Berényi azt is elmondta, hogy lényeges tulajdonsága, hogy kevés információs kér, viszont annál többet mond a felhasználó számára.

Az online stratégia, mint a kommunikáiós stratégia része

Szabó Ákos, értékesítési és üzletfejlesztési vezető, Adaptive Media

Szabó a stratégia fontosságáról beszélt. Nagy vonalakban ugyan, de épp ez volt a lényeg, ahogyan szerint az élet értelmét sem lehet elmagyarázni 15 percben, egy olyan komplex fogalom, mint az online stratégia kapcsán is leginkább arra volt idő, hogy annak fontosságát kiemelje az előadó. Aki ugyanis stratégia nélkül kommunikál online, az a végén eljuthat oda, hogy több pénzt bukik, mint amit nyer, és bizony lemarad a marketingversenyben. Márpedig 2014 Szabó szerint az online kommunikációban a lemaradástól való félelem éve lesz.

Emailmarketing tippek

Szűcs Bianka, marketingvezető, Protopmail

Szintén gyakorlati fókuszú volt a Protopmail marketingvezetőjének előadása, amelyben kifejezetten konkrét praktikákat osztott meg a résztvevőkkel az online kommunikáció emailes szegmenséről. Az emailek esetében az egyik legfontosabb szempont az, hogy a levél ne akadjon fenn a spamszűrőkön. Ehhez érdemes odafigyelni jó néhány dologra, például arra, hogy a levelekben található képek is veszélyesek, mert növelik az üzenet méretét, amelyet nem szeretnek a spamszűrők, mint ahogyan azt sem, ha a tartalom nem elég releváns vagy nem kapcsolódik a hírlevél tárgyához. Ha pedig van kép, akkor arra is figyelni kell, hogy nem minden levelezőben jelennek meg, így a kép nélkül is olvashatónak kell lennie a levélnek, valamint  De nem csak az fontos, hogy a levél megérkezzen a címzetthez, hanem az is, hogy a címzett elolvassa azt, ehhez pedig ideális, ha érdekes, szórakoztató, valódi tartalom található benne, nem csupán sales-ajánlatok. Az ilyen népszerű és kedvelt tartalmak közé tartoznak a „Hogyan…?” kérdésre választ adó összeállítások, best practice-ek, top 10 listák, amelyeket 2014-ben illik úgy optimalizálni, hogy azok mobilon is olvashatók legyenek.

Real Time Bidding - új technológia az online értékesítésben

Szávuly Krisztián, audience marketing manager, Microsoft

Szávuly azzal kezdte az előadását, hogy bár a digitális technológia rengeteget fejlődött az elmúlt években, sőt, ma már évtizedekben, de az online kampányok tervezése még mindig a hagyományos módon zajlik a hétköznapokban, ami ugyan nem eredményezi azt, hogy félresikerülnének a célzások, azonban nem is laboratóriumi pontosságú a kampánytervezés. A normál kampányoknál a hirdetés olyanoknak is megjelenik, akiket nem érdekel, többek között ennek a finomítására alakították ki a real time biddinget  (RTB). Az RTB rendszer működése során minden résztvevő hirdetési felületre nyomnak ki kreatívokat, a rendszer pedig elemzi, hogy melyek azok a felületek, amelyek kattintottak, és azokon ott tartja a hirdetést, amelyekre pedig nem kattintottak, azokat leveszi. A rendszer kreatívokat is tud hasonlóképp tesztelni, vagyis mérni, hogy melyik kreatív ér el jobb eredményt. A rendszer egy-két hét alatt képes optimalizálni, hogy hol a legjobb és hol a legolcsóbb a kattintás, viszont egy ilyen tesztelésre első körben legalább 2-3 millió forintot rá kell szánni.

A konferencia fenti, illetve számos további előadása a cikkünk alatt letölthető az érdeklődők számára!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés