hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Gigantikus marihuána-ültetvényeket hoznak létre Ausztráliában

Két, orvosi marihuánával foglalkozó vállalat gyorsított tempóban tervezi felhúzni a hatalmas marihuána-ültetvényét az ausztrál állam, Queensland egyik városa mellett, ami az állam jobboldali-konzervatív központjának számít, írja az ABC.nyomán a 444.

hirdetés

A Toowoomba külvárosába tervezett hatalmas ültetvényen a tervek szerint évente 500 tonna marihuánát termeszthetnek majd, melynek értéke egymilliárd dollárra tehető.

A beruházás mögött az ausztrál Australian Natural Therapeutics Group és a kanadai Asterion Cannabis Inc közös vállalkozása áll. A két cég szerint Ausztrália lehet az orvosi marihuána egyik következő globális központja, és többek között Európába exportálhatnak majd innen. A 400 millió dolláros beruházásból készülő gigaültetvényen a termesztés mellett kutatással is foglalkoznak majd.

Az orvosi célú marihuána-termesztés elképesztően felfutófélben lévő üzlet, a világ számos országában engedélyezték már a használatát, mivel sok kutatás igazolta már, hogy a természetes eredetű szer hatékony fájdalom- és szorongáscsillapító, komoly mellékhatások nélkül. Az elmúlt években sok országban engedélyezték a használatát, és sok ország látta meg a lehetőséget a több milliárd dollárosra becsült üzletben is. Magyarország azonban ellenáll: a magyar kormány decemberben az ENSZ-ben megtörte az EU egységét és a gyógyászati kannabisz álláspont ellen szavazott, ami miatt eljárást is indított Brüsszel Magyarország ellen, írja a lap.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés