hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

Főleg Sinopharm-vakcinát ajándékozott el a magyar kormány

Eddig nagyjából 4,5 milliárd forint értékben ajándékozott el koronavírus elleni oltóanyagokat Magyarország Kormánya – derül ki a Népszava összesítéséből.

hirdetés

„Magyarország a világszintű szolidaritás keretében több, mint másfél millió vakcinadózist adott eddig át más országoknak, és ilyen segítségre a kormány a jövőben is készen áll majd, amennyiben az nem veszélyezteti a magyar oltási program sikerességét” – jelentette ki a közelmúltban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal közös sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Népszava összegyűjtötte, mikor, kinek, mennyi és milyen vakcinát adott tovább a kormány. Eddig Magyarországra érkezett közel 20 millió adag koronavírus elleni vakcina 7,5 százalékát, valamivel több, mint 1,5 millió adag oltást adott tovább külföldre a kormány, negyven százalékát adományként, azaz ingyen. A továbbadott vakcinák értéke a hivatalos adatok alapján valamivel több mint 20 millió euró, azaz körülbelül 7 milliárd forint. Ebből 12,76 millió eurónyi, nagyjából 4,5 milliárd forintnyi volt ajándék.

A lap gyűjtéséből kiderül az, hogy az adományként átadott vakcinák többsége, kétharmada kínai Sinopharm volt, összesen 400 ezret ajándékozott el a kabinet. Ez azért is figyelemre méltó, mert az áradatok alapján a kínai szer volt a legdrágább, miközben több felmérés szerint is ez tűnik a legkevésbé hatékonynak.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 1,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés