hirdetés
hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés

Fogamzásgátlás: tehetnek a cégek ellenvetéseket

Az amerikai legfelsőbb bíróság hétfőn úgy határozott, hogy a cégek tehetnek vallási alapú ellenvetéseket Barack Obama elnök 2010-ben aláírt egészségügyi reformtörvényének ("Obamacare") azzal a pontjával szemben, amely szerint dolgozóik biztosítása a fogamzásgátlókra is kiterjed.

hirdetés

A döntés csak azokra a vállalatokra vonatkozik, ahol viszonylag kevesen vannak a tulajdonosok (tehát az illetők jól beazonosíthatók). A döntés ugyanis úgy szól, hogy a tulajdonosoknak valóban lehetnek vallási alapon ellenvetéseik a fogamzásgátlással szemben

A bíróság épülete előtt tüntetők százai gyülekeztek – olvasható a hirado.hu-n.. A Fehér Ház közleményben reagált a legfelsőbb bíróság döntésére, a kommüniké szerint a határozattal kockáztatják a nők egészségét. Josh Earnest elnöki szóvivő hangsúlyozta: lehetővé kellene tenni, hogy a nők maguk dönthessenek az ehhez hasonló egészségügyi kérdésekről. Earnest elmondta, hogy a kongresszusnak lépnie kellene a döntés által érintett nők ügyében.

A Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató cég közös vizsgálatának eredményei szerint az amerikaiak többsége ellenzi, hogy munkaadójuk vallási alapon kizárhassanak bizonyos fogamzásgátló eszközöket biztosítási csomagjukból.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés