hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Fogadják a patikai rendszerek az e-személyit

Több mint háromezer patikában működik e-személyi olvasó készülék, valamennyi gyógyszertári rendszer alkalmas a kártyán lévő adatok leolvasására – írja a Magyar Hírlap.

hirdetés

Több mint nyolcvankétezer, elektronikus személyi igazolványt is leolvasó készüléket bocsátott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a közfinanszírozott egészségügyi intézmények rendelkezésére – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának Magyar Hírlaphoz eljuttatott adataiból.

A már bárki által igényelhető e-személyik egyrészt elengedhetetlenek ahhoz, hogy a 2017 óta működő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) az arra jogosult dolgozók beléphessenek (számukra kötelező is volt annak kiváltása), másrészt az új típusú igazolványok egyik funkciója, hogy speciális tárolóelem tartozik hozzájuk, így az erre kialakított kártyaolvasók a rajtuk tárolt tajazonosítót is leolvassák. Ez a páciensek számára komoly segítség, miután a felírt gyógyszereket – amennyiben saját részre történő gyógyszerfelírásról van szó – az e-személyi segítségével egyszerűen kiválthatják. A humán tárca szerint jelenleg az összes gyógyszertári rendszer alkalmas a tajazonosító leolvasására, vagyis a mintegy háromezerkétszáz patika mindegyikében elérhető ez a megoldás.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés