hirdetés
hirdetés

Figyelje az egységes logót!

Senki ne kezdjen öngyógyításba a világhálón beszerezhető információk alapján, kérte az InfoRádióban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet Módszertani és Egyedi Igénylések Főosztályának vezetője, Pálffyné dr. Poór Rita.

hirdetés

„Magyarországon 71 olyan patika működik jelenleg, amelyek nem vényköteles készítményt legálisan forgalmazhatnak interneten keresztül. Arról, hogy ezek legális értékesítőhelyek, az jelzi, hogy az Európai Unió által bevezetett logó van a honlapjukon. A logó – ami egy magyar trikolór fehér kereszttel – átlinkel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapjára. Ott meggyőződhetünk arról, hogy ténylegesen engedélyes értékesítővel van dolgunk”, közölte a főosztályvezető.

Kizárólag vény nélkül kapható készítmények legális értékesítése történhet Magyarországon. Tehát azonnal gyanakodni kell, ha vényköteles terméket kínálnak eladásra.

„Honlapunkon feltüntetjük azt is, hogy mely gyógyszereket lehet rendelni, az alkalmazási előírást is, illetve a gyógyszeradatbázisunkból is lehet erről információt szerezni”, mondta Pálffyné dr. Poór Rita.

Azt tanácsolta, hogy ha valakinek problémája van egy interneten rendelt gyógyszerrel, mindenképpen az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézethez kell fordulnia, a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email-címre.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés