hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Ezért nem kérik az influenzaoltást

A rizikócsoportba tartozók számára 1,3 millió adag vakcinát biztosítottak, de idén már csak 750 ezer oltóanyag fogyott el. A vakcinák közel a fele a patikában maradt, írja a Ripost.

hirdetés

Idén az idősek is betegek lettek, ez régebben nem gyakran fordult elő. Túlságosan tartják magukat az oltásellenes kampányok és tévhitek, ezek hatalmas károkat okoznak. Az emberek hisznek az interneten terjedő álhíreknek. Emiatt még az is előfordulhat, hogy régen eltűnt betegségek visszatérnek, vagy épp újra járványok törhetnek ki, mint idén a kanyarójárvány – mondta a Ripostnak Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke.

A tévhitek között az alábbiak szerepelnek:

Az oltóanyagok mikrocsipeket tartalmaznak, hogy megfigyelhessenek bennünket; az is ugyanúgy megkapja a betegséget, akit beoltottak; az oltás legyengíti az immunrendszert; az oltások miatt van annyi új betegség, mert a természet gondoskodik a túlszaporodás megakadályozásáról; a védőoltásokon a gyógyszergyárak nyerészkednek.

Éppen a legveszélyeztetettebbek túlzottan óvatosak, ezt a saját praxisomban is tapasztaltam. Előfordulhatnak egyéni túlérzékenységi reakciók, de ezek elenyészően ritkák. Viszont, ha sokan nem kapnak védettséget, azzal egyértelműen erősebbek lesznek a járványok a kisebb közösségekben, és súlyosabb szövődmények is kialakulhatnak – mondta a lapnak dr. Nagy Árpád háziorvos.

(forrás: Ripost)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés