hirdetés
hirdetés
2021. március. 09., kedd - Franciska, Fanni.
hirdetés

Ezért is rezisztensek az antibiotikumokra a kórokozók

A hvg.hu szerint nemcsak az antibiotikumok meggondolatlan fogyasztása, hanem a felelőtlen gyártás is az oka, hogy egyre nő a legyőzhetetlen szuperbaktériumok megjelenésének veszélye.

hirdetés

Vizet már csak lajtos kocsiból isznak a helyiek, a tehenek nem adnak tejet és nehezen szaporodnak, az élővilág valósággal fuldoklik az ipari szennyezésben. Az India negyedik legnagyobb városa, Haidarábád külterületén tapasztalható áldatlan állapotok aligha borzolják az onnan sok ezer kilométerre élő európaiak kedélyét, pedig bőven lenne okuk aggodalomra. A szennyeződések jó része ugyanis a helyben megtelepedett 150 gyógyszergyárból származik. Az Indiát a világ legnagyobb antibiotikum-termelőjévé tevő cégek az előállítás során keletkező káros anyagokat csendben a folyókba, tavakba eresztik, amelyek vizében az antibiotikum-koncentráció már legalább százezerszerese az Európában megszokottnak.

A kutatások arra utalnak, hogy a nehézfémek mellett immár az antibiotikumok is rendszeresen a természetbe kerülnek, vagyis éppen azokon a helyeken „tenyésztik” a szuperbaktériumokat, ahol a betegségek gyógyításán dolgoznak, állapítja meg a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés