hirdetés
hirdetés
2021. január. 20., szerda - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

Ez vár a gyógyszeriparra a jövőkutató szerint

A gyógyszercégek gyakran ismételgetik, hogy „nem szeretnének lekésni a digitális egészségügy nevű vonatról”, azonban Meskó Bertalan orvosi jövőkutató szerint a vonat már elment – erről ír a MedIQ blogon.

hirdetés

Az állóvizet felkavaró egészségügyi trendek inkább futurisztikus űrhajókként képzelhetők el, amelyek röptét ezek a cégek észre sem veszik. Ha a gyógyszeripar nem készül fel a várható változás hullámaira, létjogosultságát veszti iparágkéntfigyelmeztet blogbejegyzésében Meskó Bertalan, hat meglepő trendre fókuszálva, amely szerinte meghatározza a gyógyszeripar jövőjét. Ezek közé sorolja, hogy egyre tudatosabbak a betegek, ugyanúgy, ahogy a gyógyítás is mind személyre szabottabb. A kiterjesztett virtuális valóság mellett megemlíti a 3D-nyomtatott gyógyszereket, a testszenzorokat, és az egyre nagyobb teret hódító mesterséges intelligenciát.

Elég gyorsan és hatékonyan fog reagálni a gyógyszeripar ezekre a változásokra? – teszi fel a kérdést, majd úgy válaszol: remélem; mivel senki sem szeretné, hogy a következő sikeres hatóanyagok garázslaborokból bukkanjanak fel átlátható és határozott szabályozás nélkül. Nekünk – betegeknek és ellátóknak – szükségünk van arra, hogy a gyógyszercégek megkettőzzék az erőfeszítéseiket, hogy egy emberibb és modernebb jövő felé haladhassunk az egészségügyben.

(forrás: MedIQ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés