hirdetés
hirdetés
2022. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Európai Bizottság további 150 millió dózis oltóanyagot vásárol a Modernától

Az Európai Bizottság további 150 millió dózis COVID-19 Vaccine Moderna oltóanyagot vásárol a Modernától. A megrendelést a cég 2021 harmadik és negyedik negyedévében teljesíti.

hirdetés

A bizottság a mai napig összesen 310 millió dózis vakcinát rendelt meg a Modernától. A mostani megállapodás szerint az EB további 150 millió dózisra jelentett be vásárlási opciót 2022-re vonatkozóan.

Nagyra értékeljük, hogy az Európai Bizottság megbízik a Modernában és az általunk kifejlesztett mRNA oltóanyag-platformban. A ma megrendelt 150 millió dózis vakcinával együtt a COVID-19 oltóanyagunkra az Európai Bizottságtól beérkezett teljes rendelésiállomány elérte a 310 millió dózist, amelyet 2021 folyamán fogunk leszállítani a járvány megfékezése érdekében – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.

Az Európai Bizottság tárgyalásokat folytat velünk arról is, hogy miként készüljünk fel a 2022-es esztendőre, érintve azt is, hogyan kezeljük majd a potenciális vírusvariánsokat. A bizottság további 150 millió vakcinára jelentette be opciós vásárlási szándékát 2022-re vonatkozóan. A Moderna elkötelezett azért, hogy kitartó munkával ellássa a piacokat az újabb vírusvariánsok ellen is hatásos vakcinával, ezzel járulva hozzá járvány elleni nemzetközi védekezéshez – mondta a vezérigazgató.

(forrás: Moderna)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés