hirdetés
hirdetés

Étrend-kiegészítőket vontak ki a forgalomból

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), tudatta a szervezet.

hirdetés

A potencianövekedést elősegítő étrend-kiegészítőket gyógyszerhatóanyag jelenléte miatt kellett azonnali hatállyal kellett kivonni. A hivatal arra kéri az érintetteket, hogy a Natur Herb Medical Kft. által forgalmazott Herkules és Maraton extra elnevezésű terméket ne fogyasszák el, azokban laboratóriumi vizsgálatok ugyanis gyógyszerhatóanyagokat, tadalafilt és szildenafilt mutattak ki.

A Nébih közleményében rámutat: az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszerhatóanyagok nem lehetnek, mert azok keringési és idegrendszeri problémát okozhatnak. A gyógyszerhatóanyagok felhasználása kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, az ilyen típusú hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

Az ügyben az eljárás folyamatban van, a forgalmazó élelmiszer-ellenőrzési bírságra is számíthat. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy jelezzék a Nébih zöldszámán (06-80/263-244) vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, ha ezeknek a készítményeknek a forgalmazását észlelik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés