hirdetés
hirdetés
2020. november. 26., csütörtök - Virág.
hirdetés

Erről jelentett az OGYÉI

Az elmúlt három évben 1016 esetben érkezett minőségi kifogás legálisan forgalomba került gyógyszerrel kapcsolatban – derül ki a Világgazdaság összeállításából.

hirdetés

Az elmúlt három évben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) 595 alkalommal az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén keresztül érkezett jelzés – derül ki az OGYÉI jelentéséből a 2015–2017 közötti évekről, amelyet a Világgazdaság szemléz.

A betegek biztonsága érdekében az OGYÉI tavaly huszonegy esetben döntött úgy, hogy a problémás készítményt ki kell vonni a forgalomból, 2016-ban egy, 2015-ben pedig tizenhárom készítményt hívtak vissza. A jelentés szerint 2017-ben 80 illegális gyógyszert forgalmazó honlap letiltását is kérték az Interpoltól.

A gyógyszerek biztonságos monitorozása is a gyógyszerhatóság feladatai közé tartozik. Tavaly 2005 mellékhatás-bejelentést rögzítettek, ez 11 százalékkal több, mint a korábbi években. Több mint 1500 új étrend-kiegészítőt jelentettek be az OGYÉI-hez a gyártók és forgalmazók, és 226 étrend-kiegészítőre vagy különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerre és kozmetikai termékre érkezett panasz a hatósághoz.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés