hirdetés
hirdetés
2020. november. 26., csütörtök - Virág.
hirdetés

Ennyi szúnyog ellen granulátum kellene

Egy biológus szerint a most tapasztalható mértékű szúnyoginváziónál már egy speciális, granulátumos irtószert kellene bevetni, de az nincs Magyarországon, írja a Délmagyar.

hirdetés

Semmi különös nincs azokban a szúnyogokban, amelyek mostanában megkeserítik az egész ország életét, sima árvízi szúnyogokról van szó – mondta a Délmagyarnak Szepes­szentgyörgyi Ádám, a vérszívókkal foglalkozó No mosquito Kft. képviselője. A szakember azt is elmondta, hogy azért van ennyire sok szúnyog, mert a Tiszán kettős árhullám vonult le, ráadásul a kettő között nagyon rövid idő telt el.

Szepesszentgyörgyi Ádám szerint Szegeden próbálkoztak ugyan az egyébként nagyon hatékony biológiai védekezéssel, de ez csak akkor hatékony, ha háti permetezővel szórják ki az anyagot az ártérben. Azonban ha a víz mélyebb, mint a „gumicsizma szára", akkor ezt az árterekben már nem csinálják.

A biológus szerint egyébként létezik már olyan technológia, ami az összes eddiginél hatékonyabb a szúnyogok ellen, csak éppen még nem érkezett meg Magyarországra. Ez az úgynevezett granulátumos szórás. Ez azért lehet hatékony, mert a repülőgépekből kijuttatott folyékony permetszerrel szemben az apró golyócskák valóban elérik a céljukat. Azaz átjutnak a fák lombkoronáin, és elérik a vizet, ahol a szúnyoglárvák vannak.

(forrás: delmagyar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés