hirdetés
hirdetés
2020. március. 30., hétfő - Zalán.
hirdetés

Élen a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar

A nemzetközileg elismert Academic Ranking of World Universities listán az SZTE GYTK első helyen található a magyarországi gyógyszerészkarok közül.

hirdetés

Nyilvánosságra hozták a 2019-es Academic Ranking of World Universities (ARWU) listát, ismertebb nevén a Sanghaj-rangsort. A rangsort a ShanghaiRanking Consultancy nevű független szervezet készíti 2003 óta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara eddigi legjobb helyezésével (151-200.) nemcsak a hazai gyógyszerészkarok között végzett az élen, de a legjobb vidéki egyetemen belül is kiemelkedően jó eredményt ért el. A Semmelweis Egyetem gyógyszerészképzését az ARWU listán a 401-500. helyre sorolták, a publikusan elérhető első 500 helyezett között csak ez a két magyar képzőhely szerepel.

Az ARWU lista elkészítéséhez több mint 1800 felsőoktatási intézményt vizsgáltak meg, és a legjobb 1000 egyetemet rangsorolták. A tudományos kiválóságot mérő lista négy kategóriában hat indikátor alapján rangsorolja az egyetemeket. Az összeállításnál figyelembe vették többek között a legrangosabb szaklapokban megjelent publikációkat, a tudományos munkák idézettségét és az egy főre vetített akadémiai teljesítményt.

A tudományos teljesítményt tekintve a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar a Magyar Tudományos Művek Tárában megtalálható adatok alapján is élen jár a hazai karok között. 2018-ban 254 tudományos közlemény született, ugyanebben az évben 2010 cikkben idézték a kari kutatók munkáit. A Kar a Szegedi Tudományegyetemen belül is kiemelkedik az egy főre eső tudományos teljesítményt tekintve. Az SZTE GYTK az egész kelet-közép-európai térség legjobb eredményét érte el, közölte az SZTE honlapja.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés