hirdetés
hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés

Elégedett a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat elégedett a 2013-as pénzügyi évvel – tudatja a cég közleménye.

hirdetés

A felmerülő kihívások ellenére a vállalat növelte mind működési eredményét, mind árbevételét - írják. A Boehringer Ingelheim körülbelül 14,1 milliárd euró nettó forgalmat generált, ami 1,4 százalékos árfolyam-korrekció utáni növekedést jelent (-4,3 százalék euróban). Az aktuális pénzügyi évre a vállalat a 2013-as évhez hasonló szintű nettó forgalmat vár. A Boehringer Ingelheim jelenleg világszerte 47 400 munkatársat foglalkoztat, ami 3 százalékos növekedést jelent.

A vállalat a mintegy 2,7 milliárd euróval jelentős összeget fektetett be kutatás-fejlesztésbe. A kutatás-fejlesztési kiadások 2013-ban 19,5 százalékra nőttek.

2013-ban a működési tevékenységből származó mintegy 1,8 milliárdnyi euró pénzforgalom teljes mértékben fedezte a beruházásokat. A lezárult pénzügyi évben a Boehringer Ingelheim összesen 600 millió eurót fektetett be tárgyi és nem tárgyi eszközökbe. A vállalat többek között növelte a RESPIMAT® inhaláló gyártókapacitását német gyártóhelyein, Dortmundban és Ingelheimben, mely 57 millió euró költséggel járt. A Boehringer Ingelheim további 23 millió eurót fektetett be gyártóhelyeinek és a kémiai kutatási-fejlesztési laboratóriumának kibővítésére Shanghaiban, Kínában.

Az afatinibbel, a tüdőrák egy speciális fajtájának célzott terápiájával, a Boehringer Ingelheim az elmúlt évben belépett az onkológia területére. A hatóanyagot az Egyesült Államokban GILOTRIF® néven vezették be, az Európai Unióban történő bevezetése most indult el GIOTRIF® néven. A 2013-as év egy másik termékbevezetése a STRIVERDI® RESPIMAT® (olodaterol), a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére.

 

A vényköteles készítmények, mint a legfontosabb pillér

A Boehringer Ingelheim az elmúlt évben 11 milliárd euró nettó forgalmat generált a vényköteles készítményeivel, ami a vállalat legfontosabb üzletága. Ez a nettó értékesítés 77 százalékát adja.

A szájon át szedhető véralvadásgátló Pradaxa® a legnagyobb növekedést hozó készítmény, 16 százalékos növekedésével. A COPD kezelésére szolgáló SPIRIVA® maradt a legsikeresebb gyógyszer. A nettó értékesítés 3,8 százalékos növekedéssel 3,5 milliárd euróra nőtt.

A vénynélküli készítményekkel a vállalat 6,3 százalékos nettó forgalomnövekedést ért el. Az üzletág 2013-ban körülbelül 1,5 milliárd euró nettó forgalmat generált. Ez a teljes nettó értékesítés 11 százalékát adja. A nemzetközi szinten vezető termékek - BUSCOPAN®, DULCOLAX®, MUCOSOLVAN® és PHARMATON® - voltak idén is a legsikeresebb vénynélküli készítmények.

A Boehringer Ingelheim állatgyógyászati üzletága 2013-ban elérte az 1 milliárd euró nettó forgalmat. Ez 4,5 százalékos növekedést jelent, és a teljes nettó forgalom 8 százalékát adja. A legnagyobb forgalommal rendelkező termék 260 millió euróval, idén is az INGELVAC CIRCOFLEX® sertés vakcina volt. A 20,9 százalékos növekedéssel az INGELVAC® PRRS - a sertések fertőző légúti betegségének aktív megelőzésére - érte el a legnagyobb növekedést.

A Boehringer Ingelheim biogyógyszerészeti üzletága 449 millió euró nettó forgalmat generált.

 

A Boehringer Ingelheim Magyarországon

A vállalat 2013-es forgalma 11,8 milliárd forint volt, melynek 82%-át a vényköteles termékek teszik ki. Közülük a legnagyobb bevételt Magyarországon is SPIRIVA®, a vállalat COPD terápiás készítménye hozta.

A vény nélküli termékek forgalma, mely az árbevétel 18%-át adta 2013-ban, a vezető márkáknak – RHINOSPRAY® PLUS, GUTTALAX®, DULCOLAX®, PHARMATON® – köszönhetően emelkedett.

A Boehringer Ingelheim állatgyógyászati üzletága viszonylag új hazánkban: a vállalat 2011-ben kezdte meg állatgyógyászati készítmények forgalmazását Magyarországon. A divízió bevételének (803 millió forint) meghatározó részét az egyszer oltandó sertésvakcina, az INGELVAC CIRCOFLEX® biztosítja, de a haszon- és háziállatok, valamint társállatok számára készített gyógyszerek is egyre népszerűbbek a hazai piacon, ezáltal megalapozva az üzletág hosszú távú növekedését.

A 2013-es év sikereket is hozott a Boehringer Ingelheim számára hazánkban:

Tavaly januártól már Magyarországon is támogatással érhető el JENTADUETO®, a vállalat új kombinációs készítménye, amely hatékony vércukorszint szabályozást biztosít olyan 2-es típusú cukorbetegek számára, akik eddig párhuzamosan több kezelést igényeltek.

 

További bevezetések várhatóak

A Boehringer Ingelheim csak az elkövetkezendő két évben több mint 10 bevezetést tervez az alábbi 8 indikációban: diabétesz, COPD, asztma, tüdőrák, a ritka betegségnek számító idiopátiás tüdőfibrózis (IPF), a leukémia egy ritka formája (AML) és a mélyvénás trombózis és tüdőembólia kezelésére és megelőzésére. Az utolsóként említett indikációban a vállalat április elején kapta meg a Pradaxa® készítményre az Amerikai Gyógyszerügyi Hatóság forgalomba hozatali engedélyét. A vállalat jelenleg 90 kutatás-fejlesztési projekten dolgozik. Az aktuális pénzügyi évben a Boehringer Ingelheim 9 új fejlesztés alatt álló hatóanyaggal tervez II-es fázisú klinikai vizsgálatokat.

A Boehringer Ingelheim 2014-ben megjelenik az onkológiai piacon - Az Európai Gyógyszerügyi Hatóság jóváhagyta a vállalat EGFR mutációt hordozó nem kissejtes tüdőrákban szenvedő betegek kezelésére kifejlesztett készítményének – GIOTRIF® – forgalomba hozatalát – írják a cég közleményében.

(forrás: Boehringer Ingelheim)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés