hirdetés
hirdetés
2022. július. 07., csütörtök - Appolónia.
hirdetés

Egyre többen vesznek kártyára gluténmentes élelmiszert

A Patika Egészségpénztár tagjai tavaly is leginkább a maguk és családjuk gyógyszerkiadásainak fedezésére használták egészségpénztári megtakarításukat.

hirdetés

Bár a teljes tortából alacsony a táppénz-szolgáltatásra fordított költési hányad, azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy 2015-ben az azt megelőző évinek közel a dupláját fordították erre a tagok, írja a Patika Egészségpénztár hírleveleEgyre többen vásárolnak viszont gluténmentes speciális élelmiszert egészségpénztári megtakarításuk terhére.

A 2013-ban bevezetett lehetőség az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) listáján szereplő élelmiszerek vásárlására vonatkozik (itt tekintheti meg a listát). A trend tükrözi a világban az utóbbi években egyre inkább divatossá váló táplálkozási szokást: életmódváltó és fogyókúrás programok is érvelnek az új irány mellett. Egy korábbi amerikai kutatás szerint az Egyesült Államokban például a felnőttek közel egyharmada szeretné jelentősen csökkenteni, vagy teljesen száműzni étrendjéből a glutént, és Európában is egyre népesebb a gluténmentes táplálkozás híveinek tábora. A keresletre pedig a kínálat is reagál: hazánkban is egyre nagyobb a választék gluténmentes ételekből, a liszt alternatívájaként használható gabonafélékből.


 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés