hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 05., szerda - Krisztina.
hirdetés

Egyedi azonosító: Oroszország szigorúbb

Jövőre Oroszországban is kötelezővé válik a gyógyszercsomagolások ellátása egyedi azonosítókkal. Csakhogy a helyi szabályozás sokkal szigorúbb az uniósnál, írja a Világgazdaság.

hirdetés

Az egyedi gyógyszer-azonosítás az Európai Unióban ez év februárjától kötelező (Görög- és Olaszországot kivéve), az orosz követelmények viszont sokkal szigorúbbak lesznek, hacsak nem enyhítenek a szabályozásról szóló kormányrendeleten. Az oroszországi gyógyszergyártókat képviselő szövetség vezetője, Viktor Dmitrijev az orosz gyógyszerészeti fórumon hangsúlyozta: az iparág ugyan egyetért a célokkal, de tartanak a túl magas költségektől és a rendszerben hagyott túl nagy hibafaktortól.

Lényegi eltérés ugyanis az EU-s előírásokhoz képest, hogy a közösségben használatos adatmátrixot az oroszországi forgalmazáshoz egy titkosított kódjellel (kriptokód) is ki kell egészíteni, a rendelet szerint összesen 44 szimbólumot kell majd rányomtatni a gyógyszerdobozokra. Dmitrijev szerint a túl összetett nyomdatechnikai elvárásokra aligha tudnak határidőre felkészülni az oroszországi gyártók, így a kormányrendelet hatálybalépésének 12-18 hónapos csúsztatására számít, írja a Világgazdaság.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés