hirdetés
hirdetés
2021. december. 09., csütörtök - Natália.
hirdetés

Egészségpénztári egyenlegből töltjük a téli vitaminkészleteinket

Az OTP Egészségpénztár adatai azt mutatják, hogy a pénztártagok egészségcélú megtakarításaik jelentős részét fordítják gyógyszervásárlásra, 2020-ban mintegy 4,8 milliárd forintot fordítottak ilyen termékekre, ami 7%-kal több az azt megelőző évi költéseknél.

Egész évben, de az ősz beköszöntével különösen fontos, hogy mindenki fokozottan figyeljen az egészségére. A változékony időjárás, illetve a vírusok ebben az időszakban számos problémát okozhatnak. Ezek megelőzése érdekében az egészségügyi szűrések, vagy betegség esetén és annak kezelésében segíthetnek a gyógyszerek és vitaminok, amelyek nagy része szintén elszámolható az OTP Egészségpénztárnál.

„A pandémia ráébresztette az embereket arra, hogy saját és családjuk egészségénél nincs fontosabb. Örömmel tapasztaljuk, hogy a pénztári adataink alapján egyre többen ismerik fel az egészségcélú öngondoskodás jelentőségét és az egészségpénztárak szerepét ebben. Bízunk benne, hogy tagjaink az idei év második félévében is előszeretettel használják majd megtakarításaikat, például gyógyszerek és egyes vitaminok vásárlására. A költségeket egészségkártyával megtérítve pedig az ügyintézés, a számlabeküldés is megspórolható, hiszen ilyen esetben a szolgáltató partner végzi azt” – nyilatkozta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

A betegségek megelőzése és korai felismerése döntő fontosságú az egészség megőrzésében, és az esetleges problémák kezelésében. Az egészségpénztári számlán lévő megtakarítások felhasználhatók az otthoni házipatika feltöltésére, hiszen minden törzskönyvezett és a gyógyszertárban készített gyógyszer elszámolható. Emellett a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek és a homeopátiás szerek is ide sorolhatók, így az őszi-téli egészségvédelemben sokat segít az egészségpénztári megtakarítás.

Amennyiben azonban már fennáll a betegség, ennek kezelésében is segíthetnek a különféle vitaminok és gyógyszerek, amelyhez a tavalyi összes költés 24%-a köthető. A tagok 2019-hez képest 7%-kal többet, mintegy 4,8 milliárd forintot költöttek gyógyszervásárlásra, ezzel továbbra is ez a legnépszerűbb felhasználási cél a tagok körében. 2021 első félévében a tagok közel 40%-a fordította pénztári keretét gyógyszerre, így valószínűleg év végére ismételten a legtöbb tranzakció gyógyszervásárláshoz lesz köthető.

(forrás: OTP Egészségpénztár)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés