hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Egészségipari innovációs klaszter alakult Szegden

Az egészségipar területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások fejlődését segítő innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével – közölte Hajdú Szabolcs, a szervezet pénzügyi munkacsoportjának vezetője szerdán Szegeden.

hirdetés

A BioPharm klaszter működésének első szakaszát lezáró konferencián a szakember elmondta, a tizenöt tagvállalat többsége, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó támogatók a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány már korábban is együttműködött kutatási projektekben, részt vettek közös pályázatokon.

A klaszterszervezet létrehozásának célja az együttműködés elmélyítése, a tagvállalatok fejlődésének elősegítése volt. Ennek érdekében többek között biomenedzser képzéseket szerveztek, melyeken a résztvevők pályázatokkal, adózással, pénzügyekkel, piackutatással, marketinggel, kockázati tőkebefektetéssel kapcsolatos információkhoz jutottak – tudatta Hajdú Szabolcs.

A klaszter a tagok számára nemzetközi konferenciákon, kiállításokon való részvételhez is támogatást nyújtott, s elindult három közös – köztük egy gyógyszer-rezisztencia előrejelzésére alkalmas tesztrendszer kidolgozását célzó – kutatás-fejlesztési projekt is.

Hajdú Szabolcs elmondta, hogy a szervezetet szeretnék akkreditált innovációs klaszterré továbbfejleszteni, s céljuk, hogy egy-két éven belül közös termékkel vagy szolgáltatással megjelenjenek a nemzetközi piacon.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés