hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Egerbe vezetett a gyógyszerészettörténet

Július 6-9. között 60 résztvevővel lezajlott Egerben a XIV. Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetem, amelynek kerettémáját a gyógyszertári szerepkörök, gyógyszerészi munkakörök történeti áttekintése adta.

hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság (MGYTT) idén Egerben tartotta hagyományos rendezvényét, a Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemet (július 6–9.), amely immáron sorrendben a XIV. volt. Az idei Nyári Egyetem a „Gyógyszertári szerepkörök, gyógyszerészi munkakörök” területével foglalkozott. Az elhangzott előadások diasorait az MGYTT honlapján tekinthetik meg az érdeklődők.

A szakmai programok mellett a vetélkedő, a városnézés és a kirándulások sem maradhattak el, hiszen a Nyári Egyetemek mindig kiváló alkalmat nyújtanak az adott helységek általános és gyógyszerészi kultúrájával való alapos megismerkedésre is. Az élményekről és a látnivalókról képes tartalommal számol be az MGYTT honlapja:

A hagyományoknak megfelelően a résztvevők döntöttek a jövő évi Nyári Egyetem helyszínéről is, így 2018-ban a jubileumi, XV. Nyári Egyetemnek Veszprém ad majd otthont. A jövő évi rendezvény kerettémája a cukrászat, a borászat, a szikvízgyártás és a gyógyszerészet kapcsolata lesz.

Dr. M. Zs.
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés