hirdetés
hirdetés
2023. január. 30., hétfő - Martina, Gerda.
hirdetés

EESZT: akkor mennyibe is kerül?

Kiss Andrással, a Quadro Byte Zrt. üzletág igazgatójával a MarketingPirula készített interjút az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT) kapcsolatos tudnivalókról.

hirdetés

Milyen technikai háttérre van szükség?
1. A patikák nagy részében mûködô számítástechnikai rendszerek képesek fogadni az EESZT-t. Gépparkcserét a Windows XP alatt futó gyógyszertáraknak javasolnak a patikai rendszerek szolgáltatói.
2. Az azonosításhoz szükségesek az eSzemélyi-olvasó készülékek, amelyek térítésmentesen a patikák rendelkezésére állnak.
3. Megfelelô internetkapcsolat szükséges, ez egy átlagos patkában 5/5 megabites (feltöltési és letöltési) sebességet jelent, Szükség lehet az internetelérés folyamatos biztosítása miatt kiegészítô internetszolgáltatásra.

Ki telepíti a rendszert?
Rendszerszolgáltatótól függôen több megoldás lehetséges. A Novodata Számítástechnikai Zrt., illetve az LX-Line Számítástechnikai Kft. munkatársai – költségtérítés ellenében – személyesen kimennek a helyszínre, és – levezénylik a csatlakozást. A Quadro Byte Zrt. munkatársai is kiszállnak, ha ügyfeleik kérik, de arra számítanak, hogy az eSzemélyi-olvasókat partnereik maguk is tudják telepíteni, a szoftvertelepítést pedig távvezérléssel kedvezô költségek mellett kívánják megoldani.

Nincs is ingyen?
Ami valóban nem kerül pénzbe, az a szoftverillesztés, ennek fejlesztését vállalták a gyógyszertári rendszerek szolgáltatói, illetve az állam. Térítésmentes továbbá az eSzemélyi-olvasó készülék. A gyors és akadálymentes mûködéshez azonban szükség van megfelelô minôségû internetre, ennek cseréjére a legtöbb patikában szükség lehet, illetve számolni kell a rendszergazdák kiszállási költségével, felügyeleti és munkadíjával is. Ahol elavult gépparkkal dolgoznak, ott azok cseréje is invesztíciót kíván.

A teljes interjú a MarketingPirula portálon olvasható.

(forrás: marketingpirula.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés