hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Csak óvatosan az adatokkal!

A gyógyszertárakban keletkezett adatok kezelésével kapcsolatos kérdésekről szervezett minapi miniszimpóziumról számol be honlapján a kamara.

 

hirdetés

A megbeszélésen a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége és területi szervezeteinek elnökei mellett részt vett a MAGYOSZ, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége és a Gyógyszertári Rendszergazdák Szövetsége képviselője is.

A miniszimpóziumon egyértelművé vált, hogy kialakult a gyógyszerforgalmazáshoz és gyógyszertári értékesítéshez kapcsolódó adatok piaca, amelynek működési feltételei ma nem egyértelműen szabályozottak. A résztvevők egyetértettek abban, hogy közös cél a szükséges szabályozási korrekciók kezdeményezése. E mellett kezdeményezték kamarai ajánlás elkészítését, melynek előkészítésére felkérték a Kamara informatikai munkabizottságát.

Az ajánlás közzétételéig is felhívta a kamara valamennyi személyi jogos gyógyszerész figyelmét arra, hogy a gyógyszertárakban keletkező adatok egy része a betegek személyes vagy egészségügyi adata. Hasonlóképpen szenzitív adatnak illetve üzleti titoknak minősülhetnek a gyógyszertárral kapcsolatba kerülő egészségügyi szolgáltatók (pl. orvosok) és a gyógyszertárak beszállítóinak üzleti tevékenységére vonatkozó adatok, csakúgy, mint a közfinanszírozásban részesülő gyógyszerek beszerzésére, forgalmazására és a támogatására vonatkozóak. Ezek nem megfelelő kezelése jogkövetkezményekkel járhatemlékeztetnek az mgyk.hu-n.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés