hirdetés
hirdetés
2020. október. 24., szombat - Salamon.
hirdetés

Covid-pénz: csütörtökön kiderül, hogyan tovább

Nem kereskedők vagyunk, hanem képzett egészségügyi szakemberek, mondta a 24.hu-nak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke.

hirdetés

Meglepődtek, hogy nem kapták meg a félmilliós összeget? 

– Nemcsak a pénzről van szó, hanem arról, hogy most hirtelen alapvető dolgokat, a gyógyításban betöltött szerepünket kérdőjelezik meg. Ez nagyon komoly csalódást jelent, hiszen az volt a kommunikáció, hogy minden egészségügyi dolgozó megkapja, eszünkbe sem jutott volna, hogy minket nem tekintenek annak. A gyógyszerész nem tejfölárus, és ezzel nem a tejfölárusokat akarom megbántani. Nem kereskedők vagyunk, hanem képzett egészségügyi szakemberek.

A gyógyszerész  kötelezően ügyeletet biztosít, az előírások szerint kötelező az azonos hatóanyagú készítmények közül az olcsóbbat ajánlania a betegnek, sőt, le kell beszélnie a termék megvételéről olyankor, ha úgy látja, hogy az nem használna, vagy ártana neki. Rengeteg olyan készítményt forgalmazunk kötelezően, ami veszteséges a gyógyszertárnak.

Az EMMI-nek volt olyan üzenete is, hogy „a kórházi gyógyszerészek és a gyógytornászok is kapnak az egyszeri juttatásból.”

– Igen, ez még egy pénteki mondat. Ez körülbelül ötszáz kollégát érint, nagyon helyesen, ők konkrétan a kórházak területén dolgoznak. És kimaradt mintegy tizenkétezer gyógyszertárban dolgozó gyógyszerész és szakasszisztens az ország egész területén.

Megvolt a nyilatkozatháború és vége a történetnek, vagy nem adják fel, és megpróbálják érvényesíteni az érdekeiket? 

– Arra törekszünk, hogy ne a médián keresztül kelljen üzengetni egymásnak. Egyelőre vannak más csatornái is a kommunikációnak. A kamara csütörtöki ülésén döntünk arról, hogyan tovább.

További részletek a 24.hu-n.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés