2021. február. 25., csütörtök - Géza.

Civilek érettségije

A járvány okozta helyzet egyik pozitív hozadéka az, hogy a társadalmi szolidaritás ezer formájával találkozunk nap mint nap. Egyének, civil szervezetek fejezik ki együttérzésüket a segítségre szorulók iránt és nyújtanak támogatást ott, ahol arra szükség van.

hirdetés

Május első hete az érettségiről szól, pontosabban egy olyan rendkívüli érettségiről, amikor a végzős diákok az elmúlt több mint másfél hónapban virtuális iskolákban készültek a megmérettetésre.

A 21 Nő az egészségügyért, a Hungaropharma alapítványa minden érettségiztető iskolának kézfertőtlenítőt küldött, ezzel szeretnének hozzájárulni a diákok, az érettségit felügyelő tanárok és az iskolák minden munkatársának a biztonságához.

 

 

 

Kedves Érettségizők!

Tudjuk, nem így képzeltétek el a középiskolás éveitek alatt oly gyakran emlegetett érettségit. Alapítványunk tagjai egytől egyig - oktatóként, egészségügyi dolgozóként, anyaként, volt diákként - hisszük, hogy minden megmérettetés alapja a lelki felkészültség, a tudás, a ti személyes biztonságotok. 

Kiemelt figyelmet kaptok, talán többet is, mint amire a szívetek mélyén vágytok. Az érettségi leginkább arról szól, hogy a tudásotokat összegezze és tükröt tartson elétek. Ennek a rendkívüli időszaknak a bizonyítványában azonban ott lesz értékként a tudás mellett a türelem, az alkalmazkodás, és ebből jelest érdemeltek mindannyian.

Kívánjuk, hogy miután a felügyelő tanáraitoknak átadjátok a dolgozataitokat, büszkék legyetek a teljesítményetekre, derűsen várjátok a következő feladatot. És mivel régen láttátok egymást, örüljetek az együttlétnek. Akárhogy is történjék, ez az érettségi hosszú ideig emlékezetes lesz az egész ország számára, akik most túlzás nélkül egy emberként szurkolnak nektek.

Végül nem feledkezhetünk meg a Tanáraitokról, akik veletek együtt izgulnak, köszönjük a munkájukat.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai

(forrás: Hungaropharma Zrt.)
hirdetés

Nem lehet elképzelni olyan rossz vakcinát, amelynek a mellékhatásait egy napon lehetne említeni a koronavírus-fertőzés veszélyeivel és lehetséges szövődményeivel – véli dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem virológus-immunológus professzora.

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.