hirdetés
hirdetés

Bogsch Erik: A gyógyszeripar még inkább húzóágazat lesz

A jelentős hozzáadott szellemi értéket képviselő gyógyszeripar a jövőben még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban, mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

hirdetés

A Richter árbevételének 90 százaléka nem Magyarországról származik, a kívülről jövő nyereséget viszont Magyarországon használják fel. Bogsch Erik kifejtette: eltökéltek abban, hogy a Richter magyarországi központban maradjon, és ehhez a mindenkori kormányzattól segítséget kaptak, a magyar állam részesedése a cégben több mint 25 százalék, ami lényegében blokkoló kisebbség.

Elmondta, a Richter tradicionálisan erős szteroid kutatás-fejlesztésben, ennek köszönhető, hogy egyedülállóan széles fogamzásgátló termékpalettával rendelkeznek, a kémiai gyártási tudásuk a világon az egyik legnagyobb.

A magyar szakemberek nagyon jók, bár az oktatás gyengült, de még mindig vannak kiváló tanszékek, egyének, akiket igyekeznek megtartani, hogy a tehetséges embereknek Magyarországon adjanak lehetőséget tevékenységükhöz, mondta Bogsch Erik.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés