hirdetés
hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés

Bepereli a Moderna a Pfizert és partnerét

Bepereli a Moderna a Pfizert, valamint német partnerét, a BioNTech-et a koronavírus ellen kifejlesztett védőoltás miatt – írja a Reuters nyomán a Magyar Hang.

hirdetés

Az amerikai cég azt állítja, hogy a Pfizer és BioNTech szabadalmi jogsértést követett el, mivel a Moderna által már évekkel ezelőtt kifejlesztett vakcinatechnológiát másolták le.

A hír hallatán a Pfizer-részvények ára 1,4, a BioNTech-é 2 százalékkal esett.

A Moderna közleménye szerint egy amerikai és a düsseldorfi német bíróságon adták be a keresetet, a kártérítési igény összegét egyelőre nem jelölték meg.

– Azért indítunk pert, hogy megvédjük az innovatív mRNA-technológiát, amelyet mi fedeztünk fel, több milliárd dollárt öltünk a fejlesztésekbe, és még a koronavírus-járványt megelőző évtizedben jegyeztettük be a szabadalmat – állította Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.

Ennek ellenére az amerikai gyógyszerészeti hatóság 2020 decemberében egy héttel hamarabb hagyta jóvá a Pfizer-BioNTech vakcináját mint a Modernáét. Ez utóbbi állítása szerint a Pfizer engedély nélkül másolta le az mRNA-technológiát, amit a Moderna 2010 és 2016 között fejlesztett és szabadalmaztatott, jóval a járvány 2019-es megjelenése és 2020-as kitörése előtt.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés