hirdetés
hirdetés
2022. január. 23., vasárnap - Zelma, Rajmund.
hirdetés

Az összes hatásosnak gondolt gyógyszer kapható a feketepiacon

A londoni City Egyetem munkatársai felmérték a járvány hatását a sötét web piactereire. Eredményeiket az EPJ Data Science szaklapban publikálták, az írást az Index szemlézte.

A legnagyobb kínálat személyes védőeszközöknél (45 százalék) és gyógyszereknél (28,9 százalék) mutatkozott. Ezeket követték a csalóknak szóló oktatóanyagok (12,6 százalék) és domének (6,3 százalék). 4,3 százalék igyekezett különböző orvosi csalásokat értékesíteni. Kaphatak voltak továbbá vírustesztek (2,2 százalék), hamisított egészségügyi dokumentumok (0,4 százalék), továbbá lélegeztetőgépek (0,3 százalék).

Kiemelték, hogy fontos lenne folyamatosan figyelni a sötét webes piacokat, főleg azért, mert a megjelenő oltóanyagokból kezdettől fogva hiány mutatkozik. A tájékozatlan állampolgárok hullámokban kapják az álhíreket, például a hidroxiklokokinről, klorokinről, vagy azitromicinről, ami kisértést jelenthet, hogy bevásároljanak ezekből és egészségügyi kockázatoknak tegyék ki magukat. Ráadásul a hiánycikkek árusítása aláássa a nyerészkedést tiltó intézkedéseket, írja az Index.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés