hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Az ország, ahol mindenki be van oltva

Az Egyesült Arab Emírségek átoltottsága 99 százalékos, a harmadik vakcinát a lakosság közel 40 százaléka vette fel. Az eredmény: szinte nincs koronavírushoz köthető haláleset, írja a Növekedés.hu.

hirdetés

Jelenleg a legmagasabb átoltottság ebben az Öböl-menti országban van, gyakorlatilag mindenki be van oltva. Jóval 80 százalék feletti rátákat láthatunk Kubában, Kanadában, Chilében, Kínában, Szingapúrban, az európai országok közül pedig Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban és Máltán.

Az Our World In Data adatai mutatják, a lakosság milyen arányban oltatta be magát – az USA-hoz és az Európai Unióhoz képest – az első két oltással, illetve az emlékeztető, harmadik vakcinával: ebben is az Egyesült Arab Emírségek vezet, ahol az oltások felvételével arányosan csökkent a halálesetek száma a koronavírus megjelenésétől kezdve január elejéig.

Az országban eddig 2165 fő hunyt el a koronavírus szövődményeiben, a Moderna, a Pfizer, az AstraZeneca, a Szputnyik, a Szputnyik Light, és a Sinopharm védőoltásai elfogadottak – írja a Növekedés.hu.

(forrás: Növekedés.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés