hirdetés
hirdetés

Az EESZT és a kézigyógyszertárak

Arra kérik az orvosokat, hogy a kézigyógyszertárból történő gyógyszer kiszolgáltatáshoz kapcsolódó vényeket továbbra is papírvényként írják mindaddig, amíg az EESZT fejlesztésének kézigyógyszertárakkal kapcsolatos következő fázisa be nem fejeződik.

hirdetés

Vartus Gergely miniszteri biztos és HankóZoltán, az MGYK elnökének aláírásával tájékoztatót tettek közzé a gyógyszerészi kamara honlapján a kézigyógyszertárak működtetésével kapcsolatban. Mint írják, a kézigyógyszertárak tevékenységéhez kapcsolódóan az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM sz. rendelet 11/C § (1) bekezdése szerint: ha az orvos kézigyógyszertárat működtet, a gyógyszer betegnek történő átadásakor elektronikus vényt rögzít, amelyen megjelöli, hogy a gyógyszert már kiadták. A kézigyógyszertárból történő gyógyszerkiszolgáltatás esetén az orvos a 11/B. § (1) bekezdésében foglaltaktól eltérően minden esetben felírási igazolást készít, melyen a gyógyszer átvételét a beteg kézjegyével igazolja. A felírási igazolást az orvos a gyógyszertárral való elszámolásig megőrzi.

Mivel az elektronikus vényen a 11/C. § (1) bek. szerinti jelölést az EESZT csak egy következő fejlesztési fázisban, 2018 I. negyedév végétől biztosítja, ezért a kézigyógyszertárakat működtető orvosokat kérjük arra, hogy a kézigyógyszertárból történő gyógyszer kiszolgáltatáshoz kapcsolódó vényeket továbbra is papírvényként írják mindaddig, amíg az EESZT fejlesztésének kézigyógyszertárakkal kapcsolatos következő fázisa be nem fejeződik. Ez azt is jelenti, hogy a kézigyógyszertár és az őt ellátó közforgalmú gyógyszertár közötti elszámolás eddigi rendje egyelőre szintén nem változik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés