hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 16., kedd - Ábrahám.
hirdetés

Az alapvető gyógyszerek is hiánycikkek Ukrajnában

Megérkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat 3,2 millió forint értékű gyógyszeradománya az Ungvári Klinikai Kórházba, ahol életmentő műtéteket is végrehajthatnak.

hirdetés

Ivan Kurah, az egészségügyi intézmény igazgató-főorvosa elmondta, hogy a kórházban nagyszámban látnak el menekült felnőtteket és gyermekeket, az alapvető gyógyszerek is hiánycikké váltak.

A főorvos elmondása szerint minden menekültnek lehetőség szerint a legjobb ellátást igyekeznek biztosítani, ami nem egyszerű, mivel Ungváron körülbelül ötvenezer menekült tartózkodik, ami a kárpátaljai megyeszékhely állandó lakosságának a fele.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójának elmondta: az Ukrajna elleni orosz háború kitörésének első napja óta segítséget nyújtanak a Magyarországra menekülők, valamint a Kárpátalján maradók számára. Az elmúlt hetekben már több mint 370 tonna adománnyal segített a szeretetszolgálat, ennek nagyobb része, több mint 240 tonna közvetlenül Kárpátaljára került, benne tartós élelmiszerek, higiénés termékek, ruhák és háztartási eszközök egyaránt találhatók.

A harci cselekmények lecsillapodását követően egy orvoscsoportot is küldenek Kárpátaljára, amelynek a szűrés mellett a sürgősségi ellátás is a feladata lesz.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés