hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Árkörkép – Health Capital elemzés

Patikától függően több száz forintos árkülönbség is lehet a nem támogatott, de vényköteles orvosságok ára között – ez derül ki a Health Capital egészségügyi elemzőcég friss kutatásából.

hirdetés

A Health Capital a közelmúltban száz független és hét, valamely lánchoz tartozó gyógyszertár árképzését vizsgálta meg. Az elemzés egyértelműen igazolta: a hálózatban üzemeltetett patikák üzletpolitikája nem különbözik a függetlenekétől. Az, hogy egy-egy terméket mennyiért kínál a patika, valójában attól függ, hogy milyen a környékén élők vásárlóképessége, illetve szociális helyzete – ismertette a csaknem 14 ezer vásárlási adat elemzésének tanulságait Baraczka Mariann, a Health Capital elnöke. Megállapították azt is, hogy mindössze egyetlen befektetői csoport akad, amely az összes patikájában egységesen, a lehető legalacsonyabb áron kínálja az érintett készítményeket.

A vásárlók eligazodását nehezíti, hogy a gyógyszertárakat semmi sem kötelezi arra, hogy az árakat jól látható módon föltüntessék. Akinek sok patika van a környékén, érdemes körbejárnia, hogy hol mit és mennyiért kaphat meg – írja a Népszabadság. 

A cikkért kattintson ide! 

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés