hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Antitestkoktél gyenge immunrendszerű betegeknek

Engedélyezte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) az AstraZeneca antitestkoktélját gyenge immunrendszerű páciensek és olyanok számára, akiknél súlyos mellékhatásai voltak korábbi védőoltásoknak, írja a Mandiner.

hirdetés

Az antitestkoktélt csak a SARS-CoV-2 vírussal aktuálisan nem fertőzött, és a közelmúltban koronavírus-fertőzöttel nem érintkezett felnőttek és 12 éves vagy annál idősebb gyerekek számára engedélyezik. Többek között daganatos betegségben szenvedők vagy szervátültetettek számára jelenthet megoldást. Becslések szerint az amerikai lakosság 2-3 százaléka tartozhat a célcsoportba.    

A két monoklonális antitestből álló terápia engedélyezése nagy lépést jelent az AstraZenecának, amelynek széles körben használt koronavírus-elleni vakcináját az amerikai hatóságok még nem engedélyezték. Az AstraZeneca novemberben állapodott meg az amerikai kormánnyal 700 ezer dózis antitestkoktél leszállításáról.
 
A koktélról korábban kiderült, hogy 77 százalékkal csökkenti annak kockázatát, hogy Covid-19-tünetei lesznek a páciensnek.  Míg a vakcinák hatása az ép immunrendszerre támaszkodik, amely az oltás után antitesteket és fertőzés elleni sejteket fejleszt ki, az új szer laboratóriumban előállított antitesteket tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy hónapokig a szervezetben maradjanak a vírus megfékezésére fertőzés esetén. Az AstraZeneca koktélját két egymást követő injekcióban adva úgy tervezték, hogy hatása néhány hónaptól akár egy évig tartson, írja a Mandiner.
(forrás: mandiner.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés