hirdetés
hirdetés

Ahol nem kell képzettség a gyógyszerkiadáshoz

Gyógyszertáron kívüli forgalmazásnál a személyi feltételek között nem szerepel, hogy az eladónak bármilyen képzettséggel kellene rendelkeznie a gyógyszerek kiadásához, írja a HGYSZ-blog.

hirdetés

A HGYSZ legutóbbi blogbejegyzésében az expediálás szabályairól ír, különös tekintettel az e-recept bevezetésére. Itt említik meg azt is, hogy a gyógyszerek gyógyszertáron kívüli forgalmazásához a gyógyszerészeti hatóság külön engedélyére van szükség, aminek megszerzéséhez az üzlet tulajdonosának teljesítenie kell az előírt személyi és tárgyi feltételeket.

Meglepő módon a személyi feltételek között nem szerepel, hogy az eladónak bármilyen képzettséggel kellene rendelkeznie a gyógyszerek forgalmazásához. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy ezeket a készítményeket a gyógyszertárban még a gyógyszertári asszisztensek sem adhatják ki.

Önmagában az elektronikus vény bevezetése nem változtatott semmit a gyógyszertári dolgozók gyógyszerkiadással kapcsolatos jogain és kötelezettségein. Ugyanazokat a feladatokat ugyanúgy kell elvégezni függetlenül attól, hogy papír vagy elektronikus alapú-e a recept. Ha pedig a jövőben mégis történik majd valamilyen változás ezen a területen, akkor az biztosan egyszerre fogja érinteni mind a két típusú gyógyszerkiadást.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés