hirdetés
hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés

Adományozási program az AIPM-nél

Az innovatív gyógyszergyártók 1000 táblagéppel és mobilinternettel támogatják a koronavírus ellen harcoló egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

hirdetés

Az innovatív gyógyszergyártók egyesült erővel dolgoznak a koronavírus elleni küzdelemben, és támogatják a járványügyi helyzet hatékony kezelését biztosító kormányzati és hatósági intézkedéseket. Emellett megköszönve és elismerve a frontvonalban küzdő egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) együttműködésben – a Magyar Telekom és a SAMSUNG Magyarország támogató közreműködésével – 1000 darab prémium táblagéppel, valamint mobilinternet hozzáféréssel segíti a szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását.

Mint közleményükben olvasható: az innovatív gyógyszergyártók teljes mellszélességgel támogatják a járványügyi helyzet hatékony, sikeres és egységes kezelése érdekében bevezetésre került kormányzati intézkedéseket, és a szakterület felügyeletéért felelős hatóságok járványügyi tevékenységét. Kutatásvezérelt gyógyszergyártókként pedig minden rendelkezésre álló eszközzel, egyesült erővel dolgoznak a koronavírus (COVID-19) elleni küzdelemben.

Dr. Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke a járvány kapcsán tett konkrét lépésekről elmondta: Az iparág szereplői minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a kihívásokkal teli körülmények ellenére gördülékeny és folyamatoslegyen minden magyar beteg gyógyszerellátása. Aktívan részt veszünk a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések összehangolt kutatásában és fejlesztésében, kiaknázzuk világelső tudományos eredményeinket, rendelkezésre bocsátjuk emberi és egyéb erőforrásainkat az új terápiák kifejlesztésére irányuló minden korábbinál szélesebb körű tudományos együttműködés elősegítése érdekében.”

„Szorosan együttműködünk és közvetlenül támogatjuk a frontvonalban küzdő egészségügyi szakembereket és szervezeteket. Az AIPM a most induló adományozási program keretében praktikus segítséget nyújt a járvány következményeinek enyhítésében” – tette hozzá dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója. A fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatokat Magyarországon tömörítő szervezetként az AIPM elismeri és köszöni az egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkáját, akik a lakosság biztonsága érdekében, sok kockázatot vállalva látják el feladataikat. „Ők azok közé tartoznak, akiknek az életét a leginkább befolyásolja a járvány elleni küzdelem, miközben sokszor éppen nekik a legnehezebb megoldani a jelenleg felmerülő, legegyszerűbbnek tűnő gyakorlati kihívásokat, mint a gyermekeik otthoni tanulása. Éppen ezért az innovatív gyógyszergyártók nevében az AIPM 1000 darab prémium táblagéppel, valamint 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyákkaljárul hozzá ezer egészségügyi szakdolgozó gyermekének korszerű és kényelmes online tanulásához, hogy amíg szüleik mindannyiunkért dolgoznak, legalább gyermekeik tanulása miatt ne kelljen aggódniuk.” 

Annak érdekében, hogy a Magyar Telekommal és a SAMSUNG Magyarországgal együttműködésben megvalósuló közvetlen támogatás valóban a leginkább arra rászorulókat segítse az otthoni oktatásban, az 1000 darab táblagép összehangolt és hatékony elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik.

Az innovatív gyógyszeripar szereplői mindenütt jelentős közvetlen támogatásokat és egyéb természetbeni adományokat nyújtanak a frontvonalon küzdő szervezetek részére, és Magyarországon is komoly lépéseket tettek az AIPM tagvállalatai: az összesen százmillió forintos nagyságrendben nyújtott közvetlen pénzügyi és tárgyi adományokon túl, az innovatív gyógyszergyártók támogatják és lehetővé teszik, hogy egészségügyi végzettséggel rendelkező munkavállalóik – önkéntes vállalásuk alapján – közvetlenül is részt vegyenek a járványügyi ellátásban.

(forrás: Front Page Communications, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés