hirdetés
hirdetés
2023. január. 30., hétfő - Martina, Gerda.
hirdetés

A versenyhivatal javasolja...

Kampányt indított a versenyhivatal, hogy tapasztalataival segítse az embereket a fogyasztószeres és rákgyógyszeres átverések elkerülésében.

hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal kedden indított „Gondolja Végig Higgadtan” kampányának célja, hogy segítse a fogyasztókat és a vállalkozásokat egyes tájékoztatások megtévesztő jellegének felismerésében, és javaslataival támogassa döntéseiket. Mindezzel a versenyhatóság a tudatos fogyasztói magatartást kívánja ösztönözni – írják a hivatal közleményében.

A GVH úgy ítélte meg a hozzá beérkező panaszok és bizonytalanságra utaló piaci jelzések, valamint a lefolytatott versenyhatósági eljárások tapasztalatai alapján, hogy számos területen szükséges felhívni a fogyasztók és a vállalkozások figyelmét a megtévesztő tájékoztatási módszerekre.

A GVH most elindított kommunikációs kampányában több témában ad tanácsokat mind a fogyasztóknak, mind a vállalkozóknak a döntéseiket megelőzően mérlegelendő szempontokat illetően. Ebben a csomagban szerepel a "Csodaszerek" rákos betegek számára és a Fogyasztószerek – így válasszuk ki a megfelelő „csodaszert”!  című letölthető tájékoztató is. További anyagok is találhatók például a termékbemutatókkal és a számlalevelekkel kapcsolatban a GVH honlapján, ahol hamarosan újabbakat is elérhetővé tesznek.

(forrás: GVH)
hirdetés

cimkék

GVH
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés