hirdetés
hirdetés
2023. január. 30., hétfő - Martina, Gerda.
hirdetés

A véleményformálók felelőssége

A Ködpiszkáló blog gyógyszerészei arra kérik Schobert Norbertet, hogy véleményformálóként ne osszon meg kétes értékű vagy káros egészségügyi tanácsokat – írja a 24.hu

hirdetés

Múlt héten kezdődött pengeváltás Schobert Norbert fitnesszguru, valamint Novák Hunor orvos és Csupor Dezső gyógyszerész, a Ködpiszkáló blog szerzője között, amelyet most a 24.hu idéz fel. A két szakember számon kérte Schobertet, hogy miért oszt meg nyilvánvaló értéktelen egészségügyi tanácsokat ráadásul ellenőrizetlen forrásból a Facebook-oldalán. Szerintük az edző népbutító nézeteket hirdet, az interneten tucatszámra terjedő hasonló írások akkor válnak alkalmassá a közvélemény befolyásolására, ha közismert emberek is megosztják honlapjaikon, oldalaikon.

A vita egy bulvárlapban megjelent cikk nyomán bontakozott ki, amelyben kemoterápia helyett citrommal kevert szódabikarbónát javasolnak gyógyírként a daganatos betegeknek. Erre reagálva jelent meg egy írás a Ködpiszkálón, majd Novák Hunor és Csupor Dezső a fittnesszgurunak szóló nyílt levelet is közzétettek a témában, amelyet azzal zárnak: „Továbbá arra is szeretnénk megkérni, hogy véleményformáló erejéből fakadó felelőssége tudatában a jövőben ne osszon meg kétes értékű vagy káros egészségügyi tanácsokat.”

(forrás: 24.hu, Ködpiszkáló)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés