hirdetés
hirdetés
2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.
hirdetés

A szakmai összefogásban a tüdőgyógyászok szerepe hatalmas a covid-19 járvány okozta tüdőbetegségek gyógyításában és rehabilitációjában

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben adott óriási betegszám felértékeli a lehetőségeinket a hazai fejlesztésű favipiravir, remdesivir hatóanyagú gyógyszerek klinikai vizsgálatai során.

A kutatók azon dolgoznak, hogy megtalálják azt a szert, ami hatékony lehet a vírus kezelésében. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet is részt vesz a hazai fejlesztésű favipiravir, remdesivir hatóanyagú gyógyszer klinikai vizsgálatában, amelyet az orvosok újabb ígéretes lehetőségekként tartanak számon.

Nagyon jó lehetőség, hogy már vannak olyan gyógyszerek, melyekkel kezelni tudjuk a betegeket. Ráadásul a nemzetközi eredmények is hatásosak. A favipiravirt, mint elsődleges választható gyógyszert a betegség első fázisában már be tudjuk vetni. Ez a fajta gyógyszer, mint antivirális hatású készítmény nagyon jól működhet a betegség tünetei lecsökkentésében, illetve a súlyos következmények visszaszorításában. Van azonban más antivirális szer, amit használunk. Ezt súlyosabb esetekben alkalmazzuk. Sok minden múlik a beteg szervezetén, hogy hogyan tudnak hatni ezek a készítmények.

Kiemelkedően fontos, hogy a hazai betegeknél is megtapasztaljuk a gyógyszer kedvező hatását, biztonságosságát. Ezt követően ezek a gyógyszerek törzskönyvezve a terápia részét képezik majd. Tekintettel arra, hogy sok betegünk van, jó érzés, hogy segíteni tudunk a fertőzötteknek.

Ezt a betegséget is három fázisra oszthatjuk: enyhe, középsúlyos és súlyos. Amikor megérkezik a páciens az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, már akkor osztályozzák. Jelenleg 90-100 beteget látunk el, 30 százalékuk enyhe tüneteket produkál, mintegy 30-35% mérsékelten súlyos és súlyos stádiumba sorolható.

(forrás: Országos Korányi Pulmonológiai Intézet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés