hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

A Richter megállapodott a fogamzásgátló tapasza kanadai forgalmazásáról

A Searchlight átvette a transzdermális fogamzásgátló tapasz teljes kanadai forgalmazását és promócióját, jelentette be a Richter és a kanadai gyógyszeripari cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

hirdetés

A tranzakció eredményeképpen a készítményt használó kanadai nők továbbra is számíthatnak a hozzáférhetőség és az ellátás folyamatosságára. A fogamzásgátló tapasz 12 millió kanadai dollár (3,4 milliárd forint) árbevételt generált Kanadában 2021-ben.

Bogsch Erik, a Richter elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy a vállalat számára kiemelt fontosságú nőgyógyászati üzletág területén újabb sikeres lépést tettek a globális terjeszkedés irányába.

A terméket és márkanevet az Egyesült Államokon kívüli piacokon a Richter 2020 decemberében szerezte meg a Johnson & Johnson százszázalékos tulajdonában álló leányvállalatától, a Janssen Pharmaceutica NV-től. A készítmény egy négyzet alakú tapasz, amit az alhasra, a fenékre, a felsőtestre vagy a felkar külső részére kell elhelyezni.

A Searchlight Pharma egy montreali székhelyű gyógyszeripari vállalat, amely felkutat, megvásárol, forgalmaz és fejleszt egészségügyi termékeket, főleg a nőgyógyászat és a női urológia területén.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtökön 6670 forinton zárt, az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9185 forint, a legalacsonyabb 6310 forint volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés