hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 21., hétfő - Máté, Mirella.
hirdetés

A Richter a világ 79. legnagyobb gyógyszercége

Az adópolitika jó Magyarországon, de az iparpolitikában nem érezzük a támogatást – mondta a növekedés.hu-nak Bogsch Erik, a világban már 40 leányvállalattal rendelkező Richter Gedeon Nyrt. elnöke.

hirdetés

(...) a JP Morgan megemelte a cég célárát és az ajánlás is felülsúlyozás. Valamint nemrégiben jelentették be, hogy a Mycovia Pharmaceutical gyógyszercéggel is hosszú távú szerződést kötöttek. Vége a rossz híreknek a Richternél? Túl vannak az Esmya okozta 2018-as sokkon? 

Mondhatom, hogy igen. Meggyőződésem, hogy a legutóbb bejelentett Mycovia Pharmaceuticallal kötött megállapodás sikeresen járul majd hozzá meglévő nőgyógyászati portfóliónk bővítéséhez, ami egyik központi eleme a Richter stratégiájának. A megállapodás egy új, jelenleg fázis III klinikai vizsgálatok alatt álló, visszatérő gombás hüvelyfertőzés kezelésére szolgáló molekula licenc, fejlesztési és technológia transzfeérről szól. A fejlesztés alatt álló készítmény jelentőségét jól mutatja, hogy a visszatérő gombás hüvelyfertőzés mintegy 138 millió nőt érint világszerte, nemcsak kellemetlen érzést és fájdalmat, hanem lelki megpróbáltatást is okozva, jelentősen rontva életminőségüket. A termékjelölt molekulát úgy fejlesztették, hogy kiemelkedő hatékonyságot mutasson, miközben mentes lehet olyan mellékhatásoktól, amelyek a jelenleg használt készítmények alkalmazását korlátozzák. A Richter vezető piaci szerepe és kiterjedt piachálózata a nőgyógyászati terápiás területen nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a készítmény nők millióihoz eljuthasson majd.

Milyen év az idei a Richter életében? 

Idén a második félévben sikerült megoldást találnunk a szerializáció által okozott problémákra. Ez az eljárás röviden azt jelenti, hogy a hamisítás kiszűrése érdekében minden doboz kap egy egyedi azonosítót, sorszámot, a doboz pedig jobban le van zárva, nehezebb kinyitni. Az intézkedés deklarált célja a gyógyszerhamisítás megnehezítése, azt azonban hozzátenném, hogy Magyarországon a zárt patikaláncokba eddig sem került hamis gyógyszer. 

A valódi problémát az internetes rendelések jelentik, amire a szerializáció sajnos továbbra sem nyújt hatékony megoldást. Mindenesetre az eddigi lépések jelentősen megnövelték a költségeinket, ugyanis a gépek beszerzése, az ehhez kapcsolódó szoftver és az állandó kiadások már több mint 7 milliárd forintot tettek ki. (...)

Már van pár év tapasztalat a Richter kettős vezetéséről. 2017 végétől Orbán Gábor lett a vezérigazgató, Ön pedig megtartotta az elnöki posztot. Hogy vált be az új felállás?

Az új felállás nagyon hatékonyan működik. Új pozíciómban én vagyok a felelős a kereskedelem, a külföldi leányvállalatok, valamint a PR és a kormányzati kapcsolatokért. Naponta többször egyeztetek a vezérigazgatóval, kiváló az együttműködésünk.

Mennyire tudta elengedni a cégvezetést?

25 évig vezettem a Richtert. Nem okozott gondot a napi munka átadása, mert lelkileg felkészültem erre. Igaz, minden nap továbbra is reggel 7-re járok, a családom szóvá is teszi, hogy nem látnak eleget otthon. Rendszeresen felteszem magamnak a kérdést, hogy hozzá tudok-e még tenni a cég működéséhez, és egyelőre úgy látom, hogy igen. 

A teljes beszélgetés

(forrás: Növekedés.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés