hirdetés
hirdetés
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés

A Remdesivir klinikai teszteken is hatékonynak tűnik

A klinikai tesztelés során is rendkívül biztató eredményeket mutatott a Remdesivir az új koronavírussal megfertőzött betegek kezelésében, írja a Statnews.com nyomán a Magyar Nemzet.

hirdetés

A Chicagói Orvostudományi Egyetem segítségével a Gilead gyógyszergyár kezdett második és harmadik fázisú klinikai vizsgálatokat folytatni 125 önkéntesen, akik közül 113-an súlyos állapotúak voltak, s a páciensek többségét már egy héten belül hazaengedték a vizsgálatok helyszínéül szolgáló chicagói kórházból. Mindössze ketten veszítették az életüket, ami meglehetősen jó eredménynek számít, mivel a kritikus állapotú betegeknek átlagosan a hatoda-hetede nem éli túl a Covid-19-et.

A Gilead számos párhuzamos vizsgálatot folytat az eredetileg az ebola ellen kifejlesztett antivirális szerrel: 2400 súlyos és 1600 enyhe tüneteket mutató páciensen tesztelik a Remdesivirt világszerte több száz kísérleti helyszínen. Amennyiben a medicina hozza az eddigi eredményeket és biztonságosnak bizonyul, várhatóan jóváhagyja az amerikai Élelmiszer- és Gógyszerfelügyelet, és egyéb engedélyező hatóság, ezzel pedig az első hivatalosan jóváhagyott szer lehet a SARS-CoV-2 ellen.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn este említette az RTL Klubnak adott tájékoztatásában, hogy a Remdesivir rövidesen megérkezik Magyarországra is.

(forrás: Magyar Nemzet, RTL Klub)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés