hirdetés
hirdetés

A Pfizer is felvásárol

A gyógyszeriparban megfigyelhető felvásárlási hullám egy újabb lépéseként a világ egyik vezető gyógyszergyártójának számító Pfizer a legjelentősebb USA-beli generikus gyártók között számon tartott Hospirával kötött megállapodást a közelmúltban.

hirdetés

A kutatás-fejlesztési tevékenység csökkent produktivitása, a bombasikerként elkönyvelt gyógyszerkészítmények szabadalmainak (közelgő) lejárata és a gyógyszerek árának csökkentése irányában ható könyörtelen nyomás a legnagyobb gyártókat is komoly kihívás elé állítja. A megoldás kulcsa a fúziós és felvásárlási tevékenység előre törése, ami az értékes gyógyszerfejlesztési portfolió mellett jelentős piacszerzési potenciált is rejt. Amellett, hogy hosszú távon jobban megtérül a piaci termékportfólióba vagy ígéretes fejlesztésekbe történő befektetés, mint az újonnan indított gyógyszerfejlesztés, a piaci szereplők összeolvadása a piacvezető pozíciók megtartásának is fontos eleme.

A világ egyik vezető gyógyszergyártójának számító Pfizer a legjelentősebb USA-beli generikus gyártók között számon tartott Hospirával kötött felvásárlási megállapodást a közelmúltban. A injekciós és infúziós készítmények, valamint a biohasonló termékek piacvezető gyártójaként ismert Hospiráért részvényenként 90 dollárt, azaz összesen hozzávetőlegesen 17 milliárd USD-t fizet, kétharmadrészt készpénzben. Ian Read, a Pfizer elnök-vezérigazgatója szerint a Hospira portfoliója jól illeszkedik a Pfizer új kereskedelmi struktúrájához, és kiváló stratégiai lehetőséget kínál a Pfizer világviszonylatban vezető gyógyszerészeti üzletágának további erősödéséhez. A Pfizer nézőpontjából különösen a fejlődő piacokon bővülő portfolió hordoz komoly növekedési esélyeket, míg a Hospira szemszögéből a fúzió a hosszú távú fenntarthatóság kulcstényezője lehet.

Év elején a Pfizer egy svájci biotechnológiai cégben, a Redvax GmbH-ban is többségi részesedést szerzett, hozzájutva ezzel egy, a humán cytomegalovirus (CMV) ellen prekilinikai fejlesztés alatt álló vakcinajelölthöz, valamint egy másik – egyelőre fel nem fedett – vakcinaprogramhoz kapcsolódó szellemi jogokhoz és technológiai platformhoz. A vakcinafejlesztésre erősen fókuszáló Pfizer tavaly a Baxter International Inc. vakcinaporfolióját is megvásárolta, olyan jelentős piaci termékeket szerezve meg, mint a C csoportú Neisseria meningitidis okozta agyhártyagyulladás megelőzésére szolgáló NeisVac-C és a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás prevenciójára alkalmazott FSME-IMMUN/TicoVac oltóanyagok.

Az összeolvadás minden bizonnyal új lendületet ad a piaci növekedésnek, ésvezető szerepet biztosít a steril injekciós és infúziós készítmények világpiacán. A Hospira portfoliójában nagyszámú generikus steril parenterális készítmény szerepel – köztük az akut ellátásban és az onkoterápiában alkalmazott szerek –, ami kiváló kiegészítője a Pfizer antimikrobás, gyulladásgátló és citotoxikus steril injekciós készítményeinek. Nem kevésbé fontos a Hospira biohasonló gyógyszerei alkotta készítménypaletta sem, hiszen a bioszimiláris készítmények piaca egyértelműen komoly növekedésre számíthat az elkövetkezendő években. Az összeolvadás Európára és a Pfizer által lefedett feltörekvő piacokra is kiterjeszti a Hospira készítményeinek körét, ami szintén komoly bevétel-növekedést ígért. Az elemzők becslései szerint a generikus steril parenterális készítmények piaci részesedése 2020-ra elérheti a 70 milliárd dollárt, míg a biohasonló készítményeké mintegy 20 milliárd dollárra rúghat.

„A Pfizerrel való egyesülés elsőrendű stratégiai lépés, amely egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy egyesítsük a két cég egymással komplementer portfolióját és erős termékfejlesztési palettáját” – nyilatkozta F. Michael Ball, a Hospira vezérigazgatója a megállapodás aláírása kapcsán. Az ügylet teljes lezárulásához szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése az év második felében várható.

 

(Forrás: Pfizer)

 

Dr. B. D.
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés